bordtennis

Ulf "Tickan" Carlsson vill ha det på annat set

Bort med de korta matcherna i Pingisligan och in med femsetarna. Pingislegendaren Ulf "Tickan" Carlsson har tröttnat på sportens anpassning till media.

Svensk bordtennis har länge varit inne i en lång och jobbig slakmota. Inför förra säsongen valde man att röra om i regelsystemen rejält för att locka mer publik och media att följa sporten. Man döpte till och med om elitserien till det mer folkliga Pingisligan.

Matcherna kortades till bäst av tre set och poängsystemet gjordes om så att varje enskild singel- och dubbelmatch gav en tabellpoäng.

En match i varje omgång tv-sändes, men intresset var fortsatt ljumt samtidigt som de sportsliga förändringarna upplevdes som minst sagt tveksamma av de aktiva.

Den här säsongen har hittills ingen seriematch i Pingisligan tv-sänts och de korta matcherna är ett problem, det tycker i alla fall Halmstads tränare och levande bordtennislegenden Ulf "Tickan" Carlsson.

– Det här med korta matcher (tresetare) är ju tufft för spelarna. Det går väldigt snabbt och det är väldigt små marginaler. Så där skulle jag gärna se att vi spelade femstare istället, säger Carlsson till Radiosporten.

Samtidigt är han snabb med att poängtera hur viktigt det är att anpassa sporten för att öka intresset kring bordtennis.

– Vi måste också försöka få fram en produkt som passar publik och även media i viss mån och det är där vi måste få fram en balans, säger Carlsson.

Patric Ljunggren
patric.ljunggren@sr.se

Martin Sundelius
martin.sundelius@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".