1 av 3
2 av 3
3 av 3
Marhlo mot marathon

Martin Marhlos bantningschock

Sex kilo lättare, 20 färre pulsslag i minuten, stark insats i Hässelbyloppet. Radiosportens reporter är rejält på gång.

Efter att under tio års tid ha lagt på sig ett kilo per år fick Radiosportens reporter Martin Marhlo nog - mönstret skulle brytas!

Förbättrad kost, mer motion och målsättningen att springa Stockholm Marathon 2011 det var vad som utlovades!

I maj genomförde Marhlo ett konditionstest på Åstrandslaboratoriet på GIH i Stockholm. Testvärdena då var inte alltför smickrande.

Nu ett halvår senare är det däremot gladare tongångar.

– Med de här värderna du har i dag så är du inte särskilt ansträngd. Med de värden du hade sist var du på gränsen och över gränsen till och med, säger Mikael Flockhart som är utbildad på GIH.

Vikten har minskats från 81,5 kg till 75,5 kg! Syreupptagningsförmågan har ökat, mjölksyrenivåerna i blodet har sjunkit och hjärtat slår 20 färre slag per minut än tidigare visar det sig under konditionstestet!

– Du mår alldeles utmärkt. Det är stora skillnader när vi matar in informationen i datorn. För samma löphastighet så har du mycket, mycket lägre mjölksyrehalt i blodet. Och det visar att musklerna kan arbeta mycket effektivare och arbeta mycket behagligare, säger Mikael Flockhart.

– Mjölksyrehalten i blodet är en väldigt bra indikator på hur musklerna mår.

Svart på vitt
Dessutom har Martin Marhlo lyckats med en annan målsättning - att springa en mil under 50 minuter! Vid Hässelbyloppet i söndags klockades han på 46,10!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".