Schleswig-Holstein Derby

I kväll spelas ett av handbollsvärldens mest prestigeladdade Derbyn när Flensburg och Kiel drabbar samman i Campushalle i Flensburg.

Eller Hölle Nord som arenan ofta kallas, där bortalaget hälsas välkomna av ljudväggen från Tysk handbolls största ståplatsläktare runt 1500 platser på ena kortsidan.

Totalt rymmer hallen runt 6000 och det är givetvis utsålt sedan länge. Keine chance står det på knappen där man vanligtvis köper biljetter på Flensburgs hemsida.

”Derby det är något för fans och journalister” säger Flensburg tränaren Per Carlén i ett försök att tona ner betydelsen av matchen.

Spekulationerna på stan i Flensburg handlar om tvekan kring om Tobias Karlsson kan spela eller inte. Flensburgs försvarschef kunde inte träna i måndags han har ont i knäet och är osäkert startande.

Svenskfaktorn är som vanligt hög Dan Beutler, Oscar Carlén Patrik Fahlgren och Tobias Karlsson i hemmalaget mot Andreas Pallicka, Marcus Ahlm, och Henrik Lundström i Kiel.

Kim Andersson spelar inte han är inte återställd från sin knäoperation i våras.

I teorin presumtiva svenska VM spelare allihop, undantaget Ahlm som tackat nej. Men han vore å andra sidan den mest givne om han kunde/ville vara med.

Apropå Kiel noterar jag att förre Kieltränaren Noka Serdarusic lämnat sitt uppdrag som Slovensk förbundskapten efter en konflikt med förbundet.

Flensburg

Per Kahl
per.kahl@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".