innebandy

Baksmälla för Storvreta

Storvreta åkte på en baksmälla efter den senaste tidens framgångar och föll hemma mot Dalen med 5-4.

De är regerande svenska mästare och vann Europacupen så sent som i helgen. Men hemma mot Dalen åkte man på förlust.

– Lite sliten är man, men det borde inte var så här ändå. Vi har haft några matcher nu där vi inte riktigt startat upp som vi ska. Vi måste bli bättre från start, säger Storvretas Henrik Stenberg till Radiosporten.

Umeålaget, som inlett säsongen med tre raka segrar, tog ledningen i den femte minuten. Backen Peter Grönroos sköt ett hårt skott från vänsterkanten som betydde 1-0.

Före den första periodens slut ökade Max Wahlgren på Dalens ledning till 2-0, och det stod sig också till slutet av den andra perioden.

I tredjeperioden kom dock reduceringen genom landslagsspelaren Mattias Samuelsson. Därefter hade hemmalaget chansen att kvittera, men Mika Kohonens straff räddades av Martin Rudeström i Dalen-målet.

I stället gjorde Dalen två snabba mål genom Robin Nilsberth och Peter Grönroos. Tre minuter senare fick dock Kohonen göra ett mål – 2-4.

Och fler mål skulle det blir. Storvreta reducerade en tredje gång men Dalen gjorde 5-3. Med 13 sekunder gjorde Storvretas Kohonen 4-5 men närmare än så kom man inte. 5-4 till Dalen och ny serieledning för Umeå-laget.

– En laginsats, vi följde vår spelplan från start till mål. Vi har bra hjärta och bra go i laget, nu har vi fyra raka segrar. Vi visste att det skulle bli tufft här uppe, de är Europamästare och svenska mästare, så det var riktigt skönt att ta hem tre pinnar till Umeå, säger Grönroos.

Storvreta ligger på nionde plats.

Robert Tennisberg
robert.tennisberg@sr.se

Sophie Gill
sophie.gill@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".