handboll

Andersson: "Oerhört frustrerande"

Det kan dröja innan Kim Andersson är tillbaka på handbollsplanen. Rehabiliteringen går långsamt och snart tänds varningslampan för VM i januari.

Kim Andersson är en av Sveriges viktigaste spelare och en av de stora profilerna i VM i Sverige.

Han har inte spelat handboll på ett halvår efter knäoperationen och tillfrisknandet går långsammare än vad han trodde.

– Kroppen har inte reagerat så bra som man trott och själv är man alltid lite för optimistisk, säger Andersson till Radiosporten, som är på plats i Tyskland.

– Det är givetvis oerhört frustrerande. Ibland har man problemet att man tänker för mycket negativt i stället för att se positivt på det. Med tanke på att jag aldrig varit skadad och tvingats pausa så länge förut, så kommer frågan om det kommer att blir bra igen, vad måste jag göra och vad gör jag för fel. Det är ibland jobbigt.

Han följer sitt Kiel från läktaren men säger att han ännu inte oroar sig för VM som börjar den 13 januari.

– Det är klart att jag tänker på det, jag vill ju inget hellre än att vara med och spela ett VM på hemmaplan. Men jag får inte tänka så heller, utan måste se framåt en dag och känna hur det känns. Jag trodde inte att jag skulle vara så långt ifrån att spela som jag är nu, men samtidigt när det går framåt så går det väldigt fort. Man vet ju inte hur det ser ut om två veckor till exempel, säger Andersson.

Per Kahl
per.kahl@sr.se

Sophie Gill
sophie.gill@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".