Så tufft blir det för Sävehof

Från infernot i Campushalle rullar det vidare mot Hamburg och Sävehofs fjärde Champions leauge match. Det är inte mycket som talar för Sävehof, visserligen kom den första segern i söndags, men det var på hemmaplan mot gruppens lägst rankade lag.

I kväll handlare det om Hamburg som kallar sig den främsta utmanaren mot Kiels dominans i tysk handboll. En utmaning som hittills inte blivit vad man hoppats på.

Senaste insatsen i Champions league blev en bortaförlust mot Kolding i Danmark.

Kanske ett stressat och pressat Hamburg kan vara Sävehofs chans, men så var ju bilden inför hemmamtchen mot Kolding och det gick ju inget vidare.

Det räcker att titta i Hamburgs spelartrupp för att förstå att Sävehofs utgångsläge är besvärligt

Duvnjak, Lackovic och Vori är tre sjättedelar av Kroatiens startsexa, här finns fem tyska landslagsspelare, två bröder Gille ur det Franska landslaget och den hårdskjutande Polska brödraduon Lijewski.

Intressant att matchen inte spelas i den stora evenemangsarenan i Hamburg, utan i betydligt blygsammare Sporthalle Hamburg. Champions leauge är klart nr 2 efter ligan här i Tyskland.

Handbollsverksamheten i Hamburg startades ju för att det behövdes mer än ishockey och basket för att hålla hjulen rullande i hockeytemplet.

Man köpte helt enkelt spellicensen från Lûbeckklubben Bad Schwartau och flyttade till Hamburg.

Bad Schwartau fick starta om i amatörligan. Ett halvt decennium senare noterar vi att Bad Schwartau ligger tvåa i 2 bundesliga Nord, på kvalplats till högstaligan, och Hamburg har fortfarande inte brutit Kiels dominans. En kollision mellan Kultur och marknadsekonomi?


Per Kahl

per.kahl@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".