Tennis - Stockholm Open

"Behaglig lottning för Söderling"

Thomas Johansson är turneringschef för Stockholm Open och kom till Sportextrastudion för att prata om den stundande turneringen.

Årets stora stjärna i turneringen är världstvåan Roger Federer men frågan är om man kan vara säker på att den schweiziska världsstjärnan kommer?

– Vi har en väldigt bra relation till Roger och hela hans familj och han är otroligt tänd på att komma till Stockholm, säger Johansson till Radiosporten.

Hur är det annars med storspelarna, brukar de backar ut och sitter man som arrangör på nålar inför varje turnering?

– Ja det gör man för de här killarna har ju ett hektiskt schema. men vi fick tidigt en indikation på att hans schema såg bra ut inför Stockholm Open. Hade han spelat flera veckor i rad så hade det varit för stor risk att ta hit honom.

Robin Söderling är ett annat av affischnamnen i den här turneringen och den svenska stjärnan har kommit till Stockholm.

– Robin tränade i dag (söndag) och han tyckte att underlaget var fantastiskt. Vi har haft ett par samtal med Robin och innan han åkte i väg till Asien såg vi till att banan var klar så han fick känna på den.

Har ni tänkt er en final mellan Söderling och Federer?

– Ja, det vore ju drömfinalen men samtidigt får de hård konkurrens från alla håll och kanter, säger Johansson till Radiosporten och passade även på att lova att komma tillbaka till studion efter turneringen om han får igenom sin drömfinal.

Daniel Alling
daniel.alling@sr.se

Roger Burman
roger.burman@sr.se

Elof Hellström
elof.hellstrom@sr.se 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista