tennis - stockholm open

Federer bjöd på tennisgodis

Stanislas Wawrinka vann första set och det såg ut att bli ett favoritfall i repris. Landsmannen Roger Federer vakande dock och tog matchen vidare till ett tredje set.

Stanislas Wawrinka chockstartade kvällens andra match i Kungliga tennishallen mot landsmannen Roger Federer från Schweiz.

De 5 200 personerna i publiken frågade sig nog vad det var som hände i Stockholm open under fredagskvällen. Med Robin Söderling nyss utslagen fanns det bara en stjärna som kunde leva upp till förväntningarna. Roger Federer fick dock ses sig ifrånsprungen inledningsvis av Stanislas Wawrinka som tog hem första set med 6-2.  

Vändningen kom i andra set. Federer visade på klass och rutin samtidigt som Wawrinka gjorde småmissar. Det som först såg ut att bli ytterligare ett favoritfall blev till publikens glädje en uppvisning i kvalitetstennis och vinst för Federer med 6-3 i andra set.

Tredje avgörande set blev till en uppvisning från den lilaklädde av de två schweizarna. Ett krossat racket vittnade om Wawrinkas frustration och Federer såg ut att mysa i jublet.

Frida Sandgren
frida.sandgren@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista