Motorsport - F1

Af Petersens: "Vettel ska tacka konstruktören"

6:19 min

Den tyska kvalspecialisten Sebastian Vettel är i pole position i Sydkoreas Grand prix.

Det återstår tre tävlingar av F1-säsongen och i morgon körs den första tävlingen någonsin i Sydkorea. Och som vanligt den här säsongen var Red Bull-föraren Sebastian Vettel kvalsnabbast.

– Red bull-stallet har totaldominerat alla kvaltävlingar hitills och detta beror på konstruktören. Vad hemligheten är bakom det skulle nog många betala mycket pengar för, säger Radiosportens formel ett-expert Fredrik Af Petersens.

Sebastian Vettel har den här säsongen vunnit nio kvaltävlingar men det har inte gått lika bra i huvudtävlingarna.

– Utan att vara kritisk mot Sebastian på något sätt skulle jag vilja kalla det ungdomens iver. Det verkar ibland som han riktigt inte tänker innan han sätter in en attack. Men detta är ingen kritik då det gäller många förare, säger Petersens som menar att Vettel behöver bli mer kylig för att nå de riktigt stora framgångarna.

Mark Webber är etta i totalställningen och var tvåa i lördagens kval. På söndagen kommer han att få starta på den smutsiga delen av banan.

– Banan blev klar för ett par dagar sedan och infrastrukturen är fortfarande inte klar vilket gjort att hamrandet och snickrandet lett till byggdamm på banan, berättar Petersens som även framhåller att förarna inte klagat på detta.

Alexander Lundholm
alexander.lundholm@sr.se

Elof Hellström
elof.hellstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista