1 av 2
2 av 2
simning

Därför slutar Josefin Lillhage

Efter 16 år i landslaget avslutar världsmästaren och trefaldiga europamästaren simkarriären.

– Jag känner att jag har svårt för att ta mig ner till simhallen. Det tar emot att träna så mycket som krävs, säger Lillhage till Radiosporten.

Höjdpunkterna i karriären var VM-guldet på 200 meter frisim 2004 (kortbana) samt EM-guldet 2007 på samma distans. Lillhage har även tagit två ytterligare EM-guld samt hittills 37 SM-guld. Dessutom hann Lillhage vara med i fyra OS.

– VM-guldet slår absolut högt tillsammans med EM-guldet 2007. Jag var så nära världsrekordet (två tiondelar) och kände mig så pass stark när jag simmade det loppet, säger Lillhage.

Vad ska du göra med all tid nu då, när du inte kommer att vara i simbassängen?

– Jag utbildar mig till personlig tränare så jag ska försöka komma igång med den verksamheten. Sen vill jag ut och resa på egen hand och börja jobba, leva det vanliga livet.

Världscupen i Stockholm den 6-7 november tillsammans med SM i Stockholm i december blir 30-åriga Lillhages sista tävlingar.


Martin Sundelius

martin.sundelius@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".