Vissa liksom bara glider

här.
6:01 min

Jag har precis lyssnat på Per Kahls bra intervju med Andreas Palicka. Kahl har ju som ni vet träffat svenskar i Tyskland och jag tar mig friheten att utlova en massa bra grejer framöver. Palicka kan ni höra redan i dag .

Det som alltid slår mig med handbollsspelare är att de är så seriösa i sin idrott och nästan alltid väldigt trevliga och nere på jorden. Vissa fotbollsspelare till exempel kan ju vara helt uppe i det blå. Vägra svara på frågor, vägra kämpa mer än vad som behövs och liksom bara glider.

Att jobba under ett handbollsmästerskap är bra mycket enklare än att göra en match på Råsunda. Och bra mycket trevligare.

Nu blev det ett litet sidospår, förlåt. Det jag egentligen vill säga är att Palicka bjuder på ett bra snack med Per Kahl, men hans sits i Kiel måste vara jobbig. Frågan är vad som är bäst, att spela lite i världens bästa klubb eller spela mycket i en sämre klubb? Rent spontant skulle jag nog säga det sistnämnda.


Sophie Gill
sophie.gill@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".