Nytt dopningsavslöjande

Ytterligare en idrottsman har fastnat i dopningstestandet inför OS. Det offentliggjorde Internationella antidopningsbyrån Wada igår fredag.
Därmed har totalt fyra idrottare kastats ut från OS på grund av dopning. Varav en har återinsatts. Vid fredagens presskonferens kom ett nytt namn fram som stoppats från deltagande i vinter-OS. Det är bobåkaren Ireneusz Zamlynski från Polen, som lämnade ett positivt prov med den anabola steroiden nandrolon den 3 december och uteslöts ur den polska truppen. De tre övriga aktiva som stoppats från OS-deltagande är kända sedan tidigare: ryskan längdskidåkaren Natalia Baranova-Masolkina, italienska snowboardåkaren Carmen Ranigler och bobåkaren Sandis Prusis från Lettland, som dock återinsattes sedan en skiljedomstol bestämde att IOK inte kunde kasta ut honom och därför är med i OS.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista