Jesper Parnevik i täten

Jesper Parnevik har fortfarande tätkänning i PGA-tävlingen i Fort Worth, Texas och ser ut att vara på väg mot sin bästa slutplacering på mycket länge.

Svensken avslutade tredje rundan med en birdie och noterade 68 slag, två under banans par. De första tio hålen gick han på par men efter det blev det tre birdies och en bogey. Sammanlagt ligger Jesper Parnevik femma med 205 slag inför dagens avslutande runda, och är bara tre efter ledatrion - amerikanerna Chad Campbell, Brian Gay och Steven Flesch. Just Campbell var gårdagens man med en fantastisk 61-runda, med nio birdies, en eagle, en bogey och resten par.

Om nu Jesper Parnevik fortsätter att spela bra, så går det trögare för de två andra svenskarna. Mattias Grönberg gick ett över par, och det är också hans sammanlagda resultat, vilket ger en 41a plats, ytterligare två slag bakom, på 60e plats ligger Carl Pettersson.

De hårda vindbyarna på The Colonial i Fort Worth fortsätter att ställa till problem för spelarna och enligt väderprognoserna kan det bli lika besvärligt när slutrundan spelas på söndagen.

/Anders Ask för Radiosporten i New York

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista