Haeggman delad trea i Tyskland

Joakim Haeggman spelade upp sig till en delad tredjeplats under sista dagen av Europatourtävlingen i Heidelberg, Tyskland.
Vann gjorde Trevor Immelman, Sydafrika.

Trevor Immelman gick ut som delad tvåa tillsammans med Padraig Harrington, Irland, på den sista rundan av tävlingen  Heidelberg. Och sedan ledaren, fransmannen Gregory Havret, totalt spelat bort sig blev det Immelman och Harrington som gjorde upp om segern.

Avgörandet kom på det sista hålet då sydafrikanen Immelman gjorde en birdie och därmed blev ett slag bättre än Harrington. Segern var Trevor Immelmans andra på Europatouren det här året.

Svenske Joakim Haeggman låg inför den sista rundan på delad fjärdeplats efter att ha gått en 66-runda den tredje dagen. Haeggman delade fjärdeplasten med Darren Clarke, Nordirland, och de två spelade helt jämt den sista dagen. Båda gick på 69 slag, och i och med Havrets ras innebar det att de två avancerade till delad tredjeplats.

Resultat Heidelberg:

1. Trevor Immelman, Sydafrika, 271 (65-72-69-65)
2. Padraig Harrington, Irland, 272 (70-68-68-66)
3. Joakim Haeggman, Sverige, (69-72-66-69) och Darren Clarke, Storbritannien, (70-67-70-69) båda 276.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".