Världsmästarna. Foto: PRB.

Väntat VM-guld till Sverige

Sverige är ännu en gång världsmästare i innebandy efter seger mot Tjeckien i VM-finalen med 6–4.

Sverige tog en tidig ledning i matchen genom Daniel Calebsson och Sverige hade bra kontroll på händelserna. Innan den första perioden var slut hade svenskarna ökat på till 3–0 genom mål av Joakim Lindström och Anders Hellgård.

En dryg halvminut in på den andra perioden reducerade Pavel Kozusnik för Tjeckien. Men den tjeckiska glädjen blev kortvarig då Sverige svarade direkt med ett mål i numerärt överläge av Henrik Quist.
Sverige drog sedan ifrån till 5–1, men tjeckerna hade inte gett upp, och 2–5 i slutet av den andra perioden av Martin Ostransky följdes upp med 3–5 i början av den tredje, av samme Ostransky.

Sverige uppträdde då lite stressat, medan Tjeckien såg sin chans och jagade på. Henrik Quist gjorde dock 6–3 för Sverige, men Tjeckien gjorde 4–6 och jagade fler mål på slutet. Men Sverige var numret större och höll undan till ännu ett VM-guld. Sverige har därmed vunnit fem VM-guld av fem möjliga.

Sverige-Finland 6-4 (3-0, 2-2, 1-2)
Sverige: Henrik Quist 2, Daniel Calebsson, Joakim Lindström, Anders Hellgård, Mathias Larsson.
Tjeckien: Martin Ostransky 2, Pavel Kozusnik, Jiri Jandacek.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista