Michael Svensson enda frågetecknet

Marcus Allbäcks bristning i baksidan av låret har läkt ihop och Johan Mjällbys sargade knä har lindrats. Det talar för att de tar ordinarie platser i EM-truppen.
Michael Svenssons medverkan i EM är dock fortfarande osäker.

På måndagen inledde Sverige sitt landslagsläger i Gimo, på onsdag ska Svensson ansluta från rehabiliteringen i Halmstad och dagen efter ska Southamptonproffset testas med tyngre belastning.
Knäet är inte längre svullet, men det finns en vätskeansamling efter en vridning. Torsdagens test kommer ge en fingervisning om det blir en EM-resa för Svensson eller ej.

Desto roligare är det för Marcus Allbäck och Johan Mjällby som på måndagens friskförklarades av landslagsläkaren Anders Valentin.

På fredag börjar det riktiga allvaret för landslaget, med matchen mot Finland på bortaplan. Några som saknas där är danskproffsen - Andreas Jakobsson, Magnus Kihlstedt och Mattias Jonson - som ansluter först den 1 juni.
Henrik Larsson ansluter till Gimo på onsdag. Därefter fattas beslut om han ska spela redan mot finländarna eller om han väntar till matchen mot Polen på Råsunda den 5 juni.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".