basket

Boråsspelare förda till sjukhus

Borås Basket var på väg till Stockholm för match när bussen körde av vägen i Östergötland. Tre personer har förts till sjukhus med ryggsmärtor.

Spelarbussen körde i eftermiddags av vägen på E4:an mellan Mantorp och Linköping. Hela laget har förts till Universitetssjukhuset i Linköping, men ingen ska vara allvarligt skadad.

Olyckan skedde strax efter halv tre på E4:an mellan Mantorp och Linköping.

Bussen med 18 passagerare från Borås baskets lag var på väg till Stockholm för match, men i halkan sladdade man av E4:an, gick i diket och välte på sidan.

Enligt Sveriges Radio Östergötland har tre personer förts till sjukhus med ryggsmärtor, men de övriga ska ha klarat sig väl.

– Några har sagt att de har lite ont i ryggen så de har blivit förda med ambulans in till Linköping, säger Arne Gustavsson vid räddningstjänsten i Mjölby.

Även de övriga i bussen har nu blivit undersökta på US i Linköping.

– Det är skönt att det har gått så bra som det verkar ha gjort, men det var många tankar när det hände, säger Borås ordförande Christer Ericstam till TT.

Olyckan innebär att tisdagskvällens match i ligan mellan 08 Stockholm och Borås är inställd.

Enligt räddningstjänsten i Mjölby är det mycket dåligt väglag på olycksplatsen.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".