Ljungbergs hand läker långsamt

Fredrik Ljungberg tränade inte på det svenska EM-lägret i uppländska Gimo idag. Han kom sent på onsdagen och valde att vila istället. Samtidigt är fortfarande inte hans brutna hand läkt.
- Min hand är som den är, jag kommer att behöva spela EM i ett specialskydd, säger Ljungberg till Radiosporten.

Ljungberg bröt flera ben i högerhanden under vårsäsongen i Arsenal. De har satts ihop med sex skruvar men i dagarna har ett av brotten gått upp, vilket gör att handskadan inte kommer vara läkt före EM. Men portugaläventyret är alltså inte i fara, men Ljungberg funderar ändå på vad motståndarna kommer hitta på.

- Det är klart att vissa spelare har försökt trycka till handen lite extra när de mött mig. Men med specialskyddet ska det nog inte vara några problem med EM ändå, säger Ljungberg.

Det var inte bara Ljungberg som inte tränade idag, det gjorde nämligen inte heller Kim Källström, Mikael Nilsson, Olof Mellberg och målvakten Andreas Isaksson m fl. Deras medverkan i EM ska dock inte alls vara i fara enligt läkaren Anders Wallentin. Däremot är det värre med mittbacken Michael Svensson.

Souhthamptonspelaren har de senaste dagarna rehabiliteringstränat i Halmstad och han kommer till Gimo på torsdagen. Då fattas definitivt beslut i frågan om han åker med till Portugal eller ej.

Ett tiotal spelare i den 23 man stora truppen tränade dock för fullt på den fina gräsmattan på Idrottsplatsen i Gimo. Den som såg hetast ut för dagen var hollandsproffset Zlatan Ibrahimovic som gjorde flera snygga och inspirerade insatser.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista