handboll

Dan Beutler: "Måste alltid ha en drivkraft"

Dan Beutler: "Är inte alls säker"
6:26 min

Dan Beutler beskriver sig själv som stolt landslagsspelare. Han är också en målvakt som alltid inspirerar sina medspelare.

Dan Beutler spelar sedan åtta år tillbaka i tyska klubben Flensburg. Han säger att han mognat där, både som målvakt och privat, och det har gett honom en plats i landslaget.

Men Beutler är ödmjuk och svarar nej på frågan om han ser sig själv som förstamålvakt i landslaget.

– Det där är svårt, en återkommande fråga. Det finns otroligt många bra målvakter i Sverige. Jag är en av dem som fått äran att vara med och är med nu, men det finns så många målvakter som är bra i Sverige så det gäller verkligen att kämpa och ta vara på sin chans när man väl får den, säger 33-årige  Beutler.

– Jag hoppas att man är en av två målvakter som får det förtroendet att stå under ett mästerskap, säger Beutler till Radiosporten som är på besök i Flensburg.

Hur säker är du på att få vara med i VM?

– Inte alls säker. Jag vet vad jag kan och presterar här i klubblaget så hoppas jag att det räcker till en landslagsplats. Men helt säker kan man aldrig vara i det svenska landslaget. Man måste alltid ha en drivkraft också att prestera optimalt för att vara med där.

Och just drivkraften är något som Beutler inspirerar sina medspelare med.

– Jag spelar väldigt mycket på inspiration och framförallt inställnigen är 110. Jag är en motionsmänniska, säger Beutler.

Per Kahl
per.kahl@sr.se

Sophie Gill
sophie.gill@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".