Tänk att 115 kilo kan vara så flyfotad

Det blev en kul kväll för alla – utom den tillresta och trevliga Hammarbyklacken – i Guifs hemmaborg, Sporthallen i Eskilstuna. Röda havet gungade i takt med att dom 38 målen ramlade in framåt och Daniel Johansson räddade 14 gånger om för att nå 56 i räddningsprocent innan Richard Larsson fick chansen.

Allra roligast hade nog Mattias Zackrisson, Robin Andersson och Mathias Tholin som kontrade så det stod härliga till.

Kontrade gjorde också veteranen Jimmy Jansson. Tänk att 115 kilo kan vara så flyfotad efter 55 minuter. Jodå, pappa satt på läktaren och garvade gott när Jimmy gjorde en gammal hederlig tittfint och blev sopren. Att han dessutom agerar hejaklacksledare från innerplan förgyller bara epitetet publikens gunstling.

Det gäller att passa på att njuta – snart är Sporthallen ett minne blott. En ny s k arena är på gång, planerad till 2014 med f d elitdomaren i fotboll Peter Fröjdfelt som en av dom drivande.

Hoppas det inte blir som för många andra som fått ny arena – för mycket fokus på bygget i stället för lagbygget. Om det är det som spökar för Lindesberg är svårt att sia om, men efter flytten från Idrottshuset i Örebro med byggår 1946 och atmosfär i väggarna, har Linde inte vunnit en enda gång i Elitserien. En idrottspsykolog vore på sin plats, nu handlar det om att våga vinna.

Klar ledning matchen igenom och 19-14 långt in i andra halvlek slutade med 23-23. Precis som mot Skövde hemma i säsongens linda, ledning för att sedan krampaktigt förlora en poäng på slutet.


Mats Dahlberg
mats.dahlberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".