innebandy

"Sporten drar åt fel håll"

Magnus Svensson: "Nya upplägget helt kastrull"
1:13 min

Magnus Svensson är trött på att möta "blåbärsnationer" i VM. Den svenske landslagsspelaren vill hellre minska ner antalet nationer för att slippa den stora klasskillnaden mellan lagen.

Nästa vecka startar innebandy-VM i Finland. I Sveriges grupp finns bland annat Australien och svenske landslagsspelaren Magnus Svensson är kritiskt till programmet.

– Jag tycker att det nya upplägget på VM med 16 nationer är helt kastrull. Det är att dra sporten åt fel håll. Lite sån känsla har jag när man sitter inför, att gå in och möta Australien när vi kan skicka vårt juniorlag i Warberg som kan gå in och slå dem, säger Svensson.

– Jag hade gärna stått över de där och kommit när slutspelet börjat. Jag gillar inte att spela de här matcherna när det är en fråga om vi vinner med 10, 20 eller 30 mål.

Du kan inte se att det är en vinst för de här andra länderna att få vara med och möta er stora bandynationer?

– Nej, jag förstår inte vad de vinner på att få stryk med 10, 15 eller 20 mål. Det är inte det mediala intresset vi vill ha. Vi vill ha tajta siffror, tajta matcher och inte när det blir Sverige-Australien 20-0. Jag tycker inte att det är rätt väg att gå. Jag hade hellre sett att man minskat ner det och gått den vägen i stället.

Patric Ljunggren
patric.ljunggren@sr.se

Sophie Gill
sophie.gill@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".