handboll

Grubbström sjuk inför EM

Grubbström: "Jag tror på spel"
1:01 min

Damlandslaget har drabbats av ett avbräck inför EM. Målvakten Cecilia Grubbström är sjuk och ersätts av Lisa Karlsson är helgens fyrnationsturnering.

EM i Norge/Danmark börjar den 7 december och till helgen börjar Sverige sin uppladdning med en fyrnationsturnering i Paris.

Förbundskapten Per Johansson har kallat två målvakter till EM, Gabriella Kain och Cecilia Grubbström, men nu har den ena blivit sjuk. 

Sävehofs Grubbström kan inte följa med till Paris på grund av sjukdom, i stället har Skövdemålvakten Lisa Karlsson kallats in.

– Jag har varit lite krasslig och fick åka hem för att kurera mig, jag hoppas på att jag får spela nästa vecka, säger Grubbström.

Johansson har inte gett upp hoppet om Grubbström och själv tror hon att hon snart är tillbaka.

– Ja, jag tror på spel nästa vecka. Jag ska träffa läkaren i dag. Jag är lite allmänt hängig och känt att jag inte varit hundra procentig på träningarna. Så då togs beslutet att jag inte skull följa med, säger Grubbström.

– Det är riktigt bittert. Det är en dröm att få spela EM, så det är bara hem och ladda batterierna och se till att vara med nästa vecka. Jag tror på spel i EM.

Sophie Gill
sophie.gill@sr.se

Roger Burman
roger.burman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".