http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=179&artikel=4207789
handboll

Handbollsdamer visade form

Om mindre än två veckor startar handbolls-EM i Danmark. På lördagen gav de svenska damerna ett kvitto på att formen är på uppåtgående när man slog Frankrike med 25-22 i en fyrnationsturnering i Paris.

Det var segern över publiken i Paris som fick den svenska lagledningen att jubla.

– Det är obeskrivligt viktigt att få träning i att spela i en kokande gryta, säger Sveriges assisterande förbundskapten Magnus "Bagarn" Johansson efter den perfekta EM-uppladdningen.

Om mindre än två veckor startar handbolls-EM i Danmark. På lördagen gav de svenska damerna ett kvitto på formen när de slog VM-tvåan Frankrike på sin egen hemmaplan under fyrnationsturneringen.

Men när Sveriges assisterande förbundskapten ska beskriva vad som var viktigast med insatsen pekar han inte på segern över motståndarna på planen - utan på vinsten över publiken på läktaren.

– Hallen var fullsatt och man hörde ingenting. Det var ett fantastiskt liv på läktaren. Men vi klarade av att hantera det och vände det till något positivt, säger Magnus "Bagarn" Johansson.

Han tror att laget kan dra stor nytta av erfarenheten när EM börjar.

– Det är obeskrivligt viktigt att få träna på att spela under såna här förutsättningar. Det gäller att hitta rätt saker att fokusera på och se till att få energi av publiken i stället för tvärt om. Det här är något vi har pratat mycket om med spelarna, säger Johansson som inte vill göra om samma misstag som för ett år sedan.

– Inför VM i Kina spelade vi inga såna här matcher, säger han

Då slutade Sverige på 13:e plats.

TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista