Foto: Niklas Larsson/Scanpix.

Wallberg världsmästare i boxning

Frida Wallberg: "Drömt om det länge"
1:19 min

Frida Wallberg är världsmästare i lättviktsboxning. Svenskan vann lördagens mästarmöte om WBC-bältet efter enhälligt domslut mot kanadensiska titelförsvararen Olivia "Rovdjuret" Gerula.

27-åringen från Åtvidaberg boxades offensivt inför den högljudda storpubliken på Hovet i Stockholm och fick till slut sträcka armarna i luften som segrare. Matchen är den första om en världsmästartitel som avgjorts på svensk mark.

Wallberg om segern:

– Det känns overkligt. Det är verkligen jättestort, man har inte fattat det riktigt att det är sant. Det tar ett tag innan man har smält det hä, säger hon.

Olivia Gerula var väldigt tuff, men segern var ändå klar. Domartrion hade svenskan som vinnare med siffrorna 77-75, 78-75 och 78-75.

– Hon var väldigt tuff. Hon ville ju förstöra min boxning, hon sprang in bara och bökade och körde ner med huvudet och slog väldigt mycket. Men jag tycker ändå att det var jag som hade de rena träffarna och träffade väldigt sent på henne, det var det som avgjorde.

Raina Medelius
raina.medelius@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".