handboll

"Känns oerhört positivt"

3:55 min

Svenskorna slutade tvåa i fyrnationsturneringen i Frankrike. Efter att ha besegrat hemmanationen blev det förlust mot Rumänien med 32-26.

Det blev seger mot vice världsmästarna Frankrike med 25-22 igår och förlust med sex bollar, 32-26, mot en av EM-favoriterna Rumänien i dag. Det är nio dagar kvar till EM-premiären mot Tyskland i norska Larvik och förbundskaptenen Per Johansson tycker att han fått de svar han velat ha.

– En del positiva saker, andra negativa. Men vi har gjort 51 mål på två matcher och fått anfallsspelet att fungera allt bättre. Och en sådan som Anna-Maria Johansson har tagit ett kliv, säger förbundskapten Per Johansson.

– Vi har blivit farligare och då bränner vi ändå en hel del i dag. Vi skapar väldigt mycket målchanser under de här två matcherna och det känns oerhört positivt.

Skövdemålvakten Lisa Karlsson, som ersattse sjuka Cecilia Grubbström, vaktade målet i första halvlek och förstamålvakten Gabriella Kain andra.

– Jag tycker att hon var bra. Hon hade en ganska dålig start i går men hade en suverän avslutning under sista 40. Hon började i dag också och vi bytte in Lisa efter en kvart och Lisa klarade sig bra. Men det är "Gabbi" som ska stå i EM, säger Johansson.

Svenskorna blir kvar i Frankrike till måndag, har ledig dag på tisdag och ligger på läger i Skövde från onsdag. Två matcher till ska spelas, båda mot Kroatien. Den första på fredag i Örebro och den andra i Skövde på lördag innan avfärden till EM på söndag.

EM inleds mot Tyskland nästa tisdag, den 7 december.

Mats Dahlberg
mats.dahlberg@sr.se

Sophie Gill
sophie.gill@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista