handboll

Konkurs oroar inte Hammarby

Ågren: "Vi behöver fler som betalar in"
3:41 min

Hammarby hotas av konkurs men ordföranden Patrik Ågren inte är orolig. Klubbens skuld på nära en halv miljon kronor kommer att betalas med hjälp av nya sponsorer.

Skatteverket lämnar i morgon in en konkursansökan. Hammarbys skatteskuld är 487 000 kronor, men Patrik Ågren, ordförande i aktiebolaget Hammarby Handboll, tror att klubben snart är på fötter igen.

– När myndigheterna sätter igång måste vi bara följa det spåret, i det här fallet när Skatteverket begär oss i konkurs. Vi har en skatteskuld men vi har också täckt upp den skuld på 487 000 med nya sponsorer. Vi har en del andra som är på väg in men det är helt nya som gör att vi hamnar på noll. Det är fräscha pengar helt enkelt till driften för framtiden, säger Ågren.

Fallet är allvarligt men Hammarby har en plan och en dialog med Skatteverket.

– Innan det blir Tingsrättsförhandlingar ska vi ha betalat av den skuld på 487 000 som finns. Det kan ta 10-30 dagar innan den sker, säger Ågren.

Men det är pengar som Hammarby har nu?

– Ja, vi har de innan Tingsrättsförhandlingarna sätter igång.

Det finns ingen risk att Hammarby Handboll går i konkurs och tvingas dra sig ur elitserien?

– Vi har ingen som helst strävan efter att gå i konkurs eller ramla ur elitserien eller liknande.

Varför har det blivit så här?

– Det kostar att driva en handbollsförening och när vi inte kan dra in de pengarna och när vissa andra sponsorer inte ställer upp, då lyckas vi inte sälja i de lägena vi vill sälja. Sen är det väldigt dyrt att driva elitidrott i Stockholm. Vi behöver fler som betalar in, det kostar dryga 85 000 att bara ha en hemmamatch. Och det är bara fasta kostnader, säger Ågren.

– Vi behöver 800 betalande varje match förutom de säsongskort som redan är sålda.

Bo Johander
bo.johander@sr.se

Sophie Gill
sophie.gill@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".