USA:s damfotboll lever vidare

Efter en riktigt skakig start lyckades Amy Rodrigues se till att USA vann över Italien också i returen på hemmaplan och nationen kan andas ut liksom coachen Pia Sundhage. USA är vidare till VM i Tyskland efter totalt 2-0 mot Italien.

Uppmärksamheten kring detta faktum är liten här, men det motsatta resultatet hade kunnat innebära en katastrof för damfotboll i USA med en liga som kämpar i rejäl motvind. All fotboll är fortfarande en liten sport i det här landet- NFL NBA Collegefotboll och collegebasket dominerar sportsändningarna- därefter kommer NHL.

Nascar har avslutat sin säsong med suveräna Jimmie Johnson som segrare femte året i rad och årsdagen av Tiger Woods peronliga haveri har också fått stort utrymme.

Själv har jag provridit en friesian-indian ponny svartvit hybrid som var vansinnigt söt. Och nästa söndag är det dags för Hästparad längs huvudgaten i Norco. Hunden Razzia sover i sin korg. det regnar i Norco och snöar i bergen.

Och efter en månad har jag fortfarande inte fått en fungerande hemtelefon trots besök av reparatör och samtal med 3000 olika instanser som alltid slutar sina samtal med mig- där dom konstaterar att dom inget kan göra mer än att säga att jag ska ringa en ny maskinstyrd växel som hela tiden gissar vad jag vill- med att dom är glada att jag valt just AT&T. Kul att nån är det..., Sears kylskåpet har trots besök av två olika reparatörer och ett par heldagar i husarrest i väntan på deras ankomst inte lagats och 2 av 3 beställda persienner kom fram i fel storlek. Den enda som passar tuggade Razzia på när vi lämnade henne ensam hemma...

Och det bor 15 påfåglar i området som dagligen invaderar vår tomt och skiter som canadagäss....

Men jag såg en fantastisk dokumentär om Woodstock nyss och tja vad ska man säga. We are starters.. som Joni Mitchell sjöng...

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".