tennis

Ny svensk aktuell för DC-laget

3:25 min

Sverige har fått en ny tennisstjärna. Australiern Nick Lindahl har blivit svensk medborgare är näst bäste svensk på ATP-rankingen.

Nick Lindahl, 240:e rankad på ATP-touren i tennis, är numera svensk medborgare. Lindahl föddes i Malmö av svenska föräldrar men har vuxit upp i Australien och har, fram tills i dag, varit australiensisk medborgare.

22-årige Lindahl representerar nu Sverige och med sin 240:e plats är han bäste svensk på ATP-rankingen efter Robin Söderling. Därmed har han goda chanser att ta en plats i det svenska Davies cup-laget.

Magnus Larsson, assisterande Davies Cup-kapten, bekräftar att Lindahl tillför spets till laget.

– Jag har inte tagit kontakt med honom men han söker väl inte svenskt medborgarskap för att inte vilja spela kan jag tänka mig. Det är klart att vi får titta på det och givetvis är han aktuell, säger Larsson.

Han har dock aldrig sett Lindahl spela.

– Jag vet faktiskt inte så mycket om honom, jag har inte satt mig in i det. Vi får kolla upp honom i tävlingar och prata med honom om han är sugen på att träna med oss, säger Larsson.

Filip Prpic är tredje bästa svensk på en 303:e plats, så Lindahl är en given förstärkning.

– För DC-laget blir det mer konkurrens. Vi behöver givetvis så mycket bra spelare som möjligt.

Lars Sandberg
lars.sandberg@sr.se

Sophie Gill
sophie.gill@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista