k1

"Obegripligt att man bryter matchen"

Besvikelse över kampsportsgalan
4:16 min

K1-mötet mellan svenske Jörgen Kruth och amerikanen Bob "the Beast" Sapp blev aldrig någon riktig match, något som upprörde publiken.

I helgen hölls kampsportsgalan "Rumble of the Kings" på Hovet i Stockholm. Nästan 8000 besökare kom för att se matcherna där bland annat Frida Wallberg blev svensk världsmästare i boxning på damsidan.

Men galans stora höjdpunkt var mötet mellan svenske Jörgen Kruth och Bob "the Beast" Sapp från USA, vilket blev en besvikelse.

– Matchen i sig var ganska fattig. Och varför man bryter matchen och varför Sapps hörna kastade in handduken är helt obegripligt, säger Mattias Handley, som var en av besökarna, till Radiosporten.

Bjässen från USA, Bob "the Beast" Sapp, mötte svenske Jörgen Kruth i vad som skulle bli galans höjdpunkt. Istället tog slut i första ronden då Sapp träffats av ett knä i buken och hörnan valde att kasta in handduken.

– Det är klart att folk vill se lite mer, men det är ju så att vissa matcher pågår i tio sekunder och vissa avgörs efter ebn extrarond. Det kan man aldrig förutsäga. Det som vi är lite tveksamma till är varför sekonderna kastar in handduken när han rest på sig, säger Kasra Ashhami som är evenemangsansvarig för galan.

Bob Sapp är ett känt namn i K1-världen. Han har idrottsbakgrund som amerikansk fotbollspelare och har skapat sig ett namn inom kampsportsvärlden främst genom sin storlek.

Sapps deltagande på galan bemöttes med blandade förväntingar bland supportrar inför galan, men efter galan är det få som har något positivt att säga. En av de besvikna besökarna är Mattias Handley.

– Det kändes som att Bob Sapp var namnet, men han var inte där för att fajtas utaan han fick ta emot några sparkar och sen var matchen slut, säger Handley.

Lars Sandberg
lars.sandberg@sr.se

Martin Sundelius
martin.sundelius@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".