Marion Jones

Jones riskerar fängelse

Marion Jones riskerar fängelse om hon ljuger om hon köpt dopningspreparat eller inte.
Bland annat därför tror friidrottsmanagern Daniel Wessfelt att Marion Jones idrottskarriär är över.

Wessfelt grundar sin övertygelse på kontakter med sina kollegor i USA. Där gör allt fler bedömningen att Marion Jones karriär som världssprinter kan vara över.
Utredningen kring dopinglabbet i San Fransisco rör kriminella handlingar och inför federala domare är det åtskilligt allvarligare att inte tala sanning än vad det är inför idrottens dömande instanser.
Jones kan, om hon bevisligen ljuger, dömas till fängelse. Det var inför det hotet som Kelli White erkände bruket av bl annat THG, epo och andra anabola steroider. 
Wessfelt tror att Jones kommer att tvingas till samma medgivanden.

Jones är inte anklagad för något brott, men det som kommer fram under utredningen mot Balco-labbet kan USA antidopingkommission, Usada, sedan ha som grund för en avstängning av Jones. 
Det skulle vara en dråpslag mot sprinterdelen av friidrotten för en avstängning av Jones och Tim Montgomery skulle kunna visa att det inte går att vara i världstopp på sprintersidan utan att fuska.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista