Skada stoppar Hysén i U 21-EM

Svenska U 21-landslaget har drabbas av ett avbräck inför premiärmatchen på fredagen.
Djurgårdens vänsterytter, Tobias Hysén, stoppas från spel på grund av en knäskada.
 – Jag är inte fullt återställd, säger han till Radiosporten.

På torsdagen tar slutspelet i U 21-EM fart. Och i morgon spelar Sverige sin inledningsmatch mot Portugal.
Turneringen, som spelas i Tyskland, är extra intressant eftersom de tre medaljörerna kommer att kvala in till OS-fotbollen i Aten.
Sverige, utan A-landslagsspelarna Kim Källström och Andreas Isaksson, drabbas av ett avbräck inför premiären imorgon. Djurgårdens vänsterytter Tobias Hyséns knäskada stoppar honom från spel.

Portugal på fredagen, Tyskland på söndag och Schweiz i nästa vecka. Det är Sveriges gruppspelsmatcher.
De två bästa i gruppen går till semi och spel om en OS-biljett.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

19-text U21:

Idag startar U21-EM. Slutspelet i Tyskland med 8 lag där Sverige har chans att kvalificera sig för OS-fotbollen i Atén - för detta krävs en medalj i den turnering som för svensk del startar imorgon med match mot starka Portugal.

Sen väntar Tyskland på söndag, och Schweiz i nästa vecka. Dom två bästa i gruppen går vidare till semi och spel om OS-platser.

U21-förbundskaptenen Torbjörn Nilsson får klara sig utan A-landslagsspelarna Kim Källström och Andreas Isaksson men förfogar ändå över välkända namn som Alexander Farnerud, Stefan Ishizaki, Babis Stefanidis och Johan Elmander. Men idag ett tråkigt återbud från Djurgårdsyttern Tobias Hysén, han är lätt skadad och spelar inte imorgon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista