1 av 2
2 av 2

3 december: Golfårets största ögonblick

1. Rickard S Johnsons seger i Skandinavien Masters
Vilken avslutning! Åttametersputten på det 18:e och sista hålet på Bro Hof rullade i och segern var säkrad. Hemmapubliken skrek, caddien (Anders Timell) fick glädjefnatt och för Richard svartnade det för ögonen innan han återfick färgen i ansiktet och började stråla av lycka.

2. Peter Hanssons seger i Czech Open
Egentligen var det ledig vecka för en sliten Peter, men han jagade en plats i Europas Ryder cup lag och såg en sista chans. Han ringde själv upp arrangörerna för tävlingen och fixade en inbjudan. En snabb ombokning och Peter landade i Tjeckien och spelade hem segern. Kaxigt och helt rätt! Peter säkrade sin Ryder Cup plats.

3. Louis Oosthuizen seger i British Open
Louis Oosthuizen vem???
Inte nog med att namnet var svåruttalat, vem var karl som tangerade det lägsta 36-hålsresultatet i tävlingens historia? 65 resp. 67 slag de första två dagarna på anrika Old Course i St. Andrews. Men den sydafrikanska golfaren visade sig vara en charmör och vann BO med sju slag! För besväret fick han närmare tio miljoner kronor. Vilket räcker långt till coola sportbilar eller en lyxvåning men Oosthuizen köpte sig en ny traktor!

4. Robert Karlssons seger i Europatourfinalen
Alla de bästa spelarna på Europatouren var på plats i Dubai och efter fyra dagar och stor dramatik stod Robban som segrare efter särspel.
Min gamla klubbkamrat i Katrineholms GK har alltid varit en av mina favoriter.
Grattis till en underbar säsongsavslutning!

5. Europas Ryder Cup seger över USA
TACK, Hansson, Westwood, McIlroy, Donald, Kaymer, Poulter, Fisher, Jimenez, Molinari x 2, Harrington, McDowell och Montgomerie.


Jenny Rask
jenny.rask@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".