friidrott

Thörnblad däckad av virus

5:52 min

Den skadeförföljde höjdhopparen kan inte träna på grund av ett elakt virus och nu är inomhussäsongen i stor fara.

– Jag är inte frisk och jag kan inte träna. Om jag går en sväng på stan sätter det sina spår för resten av dagen. Det är någonting som hindrar mig från att göra det jag ska och har så gjort under en längre tid, säger Linus Thörnblad till Radiosporten.

Den 25-årige skåningen har varit i München för att behandla höften som är snedbelastad och dessutom har han dragit på sig något virus. Framtiden är minst sagt osäker.

– Jag vet fortfarande inte vad det är. Just nu känner jag att fokus ligger mest på att bli frisk och kunna leva ett vanligt liv och börja träna. Tävla och sånt får komma i andra hand. Nu vill jag bara må bra, det är fokus nummer ett.

Känner du att inomhussäsongen är struken redan?

– Det är svårt att säga. Skulle det släppa nu så skulle jag absolut ta sikte mot det. Jag har faktiskt inte tänkt på det så mycket eftersom det har kommit i andra hand.

Den dubble EM-fyran har ingen aning om hur länge problemet kan kvarstå.

– När saker går emot en gång efter gång är ju inte det roligaste precis. Men tar man sig väl ur det, vilket jag kommer göra, kommer man uppskatta tävlandet på ett annat sätt.

Robert Tennisberg
robert.tennisberg@sr.se

Martin Sundelius
martin.sundelius@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista