innebandy

Svensson: "Brinner alldeles extra"

Magnus Svensson: "Får absolut inte ställa ut skorna"
5:10 min

Svenska landslaget vill inte vara med om ytterligare en finalförlust. Revanschlusten ska ta hem guldet till Sverige igen.

För två år sedan förlorade Sverige VM-finalen mot Finland med 7-6 i förlängningen. Den förlusten, som dessutom var den allra första i VM-sammanhang, tog hårt på svenskarna som nu känner en enorm revanschlust.

– Väldigt mycket får man säga. Det hade varit mycket snack inför 2008 att det vore jätte bra för innebandyvärlden att Sverige att förlora, och man visste med sig att den första förlusten någon gång skulle komma men man hoppades verkligen att man inte skulle behöva vara med och uppleva den, säger Magnus Svensson.

Det svenska genrepet blev dessvärre inte någon succé. I fyrnationsturneringen i början av november förlorade man mot Finland med 2-9 och mot Tjeckien höll det på att bli förlust igen. Just Tjeckien och Schweiz skulle kunna rubba en final mellan Sverige och Finland.

– Vi får absolut inte ställa ut skorna för så sent som 2008 slog vi Schweiz i sudden i semin och med lite oflyt där kunde vi ha missat finalen. Om allt går som det ska nu har vi förmodligen Schweiz i en semifinal igen. Och när det väl är en match där det gäller att prestera och vi inte är på topp, då kan schweizarna slå oss, säger Svensson.

– Nu var jag det, men samtidigt är det någonting som verkligen får en att börja brinna alldeles extra inför det här VM:et. Vi ska till Helsingfors och vi ska ha med oss guldet hem till Sverige, så enkelt är det.

Magnus Svensson har under de senaste åren haft problem med skador och sjukdom, men är i dag skadefri. Han har dock problem med en för låg ämnesomsättning i en lymfkörtel som han med jämna mellanrum får bekymmer med.

– Det är inte helt optimalt, men nu vet jag hur jag ska tackla det. Jag vet hur jag ska förbereda mig och jobba under en längre period.

Ofta är det förkylningssymptom som varnar som sjukdomen.

– Det beter sig nästan som förkylningssymptom också, orken blir nedsatt, lite längre tid för återhämtning och stela muskler. Jag har en tät dialog med förbundskaptenen hur vi ska göra med upplägget, från dag till dag beror på hur jag känner mig, säger Svensson.

Läs också:

Patrik Ljunggren
patrik.ljunggren@sr.se

Sophie Gill
sophie.gill@sr.se

Fråga

Visste du att...

...Magnus Svensson avgjort VM-semifinalen 2004, VM-finalen 2006 och SM-finalen 2005, 2007 och 2008. Hans kännetäcken är därför "bäst när det gäller".

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".