"Always look on the bright side of life"

Man kan ju, som i filmen Life of Bryan tralla om "Always look on the bright side of life". Och då kan man om Lindesbergs handboll säga att dom faktiskt bara är tio mål från att ha ytterligare nio poäng. Och Monthy Python var ju faktiskt roliga.

Man kan också se mera nyktert på föreningens tillvaro som jumbo i tabellen med bara tre oavgjorda matcher på 14 spelade omgångar. Och det är ju mindre kul.

Man kan säga att tabellen aldrig ljuger – det är sju poäng upp till närmsta räddningsplanka, H43 eller Redbergslid. Eller lägga till dom nio man ju var så nära så hade Linde legat just under slutspelsplatsen.

Men, och det är viktigt, det finns bara tre inspelade poäng inför kvällens möte med konkurshotade Hammarby. Och inte blev det väl bättre när den kickade tränaren Ilja Pulevic inför kvällens match intervjuades i lokaltidningen och sa att han höll på att bli sannspådd. Det var Ilja som i våras sa att utan honom hade laget åkt rakt ur Elitserien i våras. Snacka om att strö salt i såren efter den uppslitande skilsmässan.

En annan f d lindetränare, mannen som gjorde klubben känd för sin framgångsrika turbohandboll Mats Engblom, sitter på Hammarbys bänk ikväll. Mats bor fortfarande i Lindesberg och lider nog betydligt mer än Ilja av dagens situation.

Möte alltså mellan ett lag som inte har några poäng och ett som inte har några pengar. Vilken situation man föredrar är som att välja mellan pest och kolera.

Eller som Monthy Python-gänget sa i filmen, det är bättre att bli nerstucken med kniv än korsfäst. Varför? Jo, att dö på korset tar mycket längre tid.


Mats Dahlberg
mats.dahlberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista