Se upp för Rustans lakejer

Det var bister vinter, gatorna var ishala och julstöket hemma drog nog mer än elithandboll. Därför var det halvtomt i arenan i Lund när serieledaren Sävehof gästade Lugi.

Men de som kom för att se matchen, gick därifrån som vinnare. Även om matchen som sådan inte fick fram en segrare. Det blev 31-31 efter en synnerlig rysare, där jag många gånger satt och tänkte att Sävehof hade avgjort. Men Lugi kom alltså tillbaka, hade 31-30 när 10 sekunder återstod och Kim Ekdahl Du Rietz hann pricka ribban en sekund före slutsignalen. Därmed bevisade han sanningen att "det är lätt att träffa en överliggare i Lund".

Efteråt träffade jag Rustan Lundbäck, som i decennier tränade Sävehof. Numera är han någon slags konsult åt - Lugi. Han berättade om att han pratat med flera av spelarna i omklädningsrummet i pausen. Bland annat för att få stopp på Sävehofs Jonathan Stenbäcken, som sköt nio mål i den första halvleken.

I den andra gjorde han bara ett mål, så nog bar Rustans snack frukt. Överhuvudtaget är det väl dags att utfärda en viss varning för de vinröda från Lund. Får de ytterligare snurr på sitt spel, kan det gå riktigt långt i slutspelet för Rustans lakejer.


Paul Zyra
paul.zyra@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".