USA fruktar Qatar...

Turerna kring fotbolls VM 2018 och 2022 följs förstås med stort intresse i USA, och teorierna avlöser varandra. Muthärvan anses ha skadat England och USA och USA:s enda hopp att få "sitt" VM är om England inte får "sitt" VM, har man också räknat ut.

Fifa skulle inte kunna ge de två mästerskapen till två västerländska engelskspråkiga nationer nu när man vill vara banbrytande.

I flera olika medier i USA tror man också att dom asiatiska länderna som ju uppmanades inte söka VM 2018, så det kunde gå till Europa, ändå kommer få nobben nu för att bana väg för Kina senare...

Qatar är nytt och spännande och banbrytande och har hur mycket pengar som helst till arenor.

Och så ska det finnas en intrigfylld sammansvärjning mot England som ska gynna Ryssland... Och det skulle i sin tur kunna gynna USA. Men Qatar är en Blatter-fjäder.

Så Ryssland och Qatar... där har ni det... ja eller Ryssland och USA då.

Morgan Freeman och Bill Clinton är ju ändå en stark kombination... Och blir det Ryssland först och USA sen så minns man OS 1980 i Moskva och 1984 i Los Angeles och bojkotterna där USA var indignerade över Rysslands Afghanistanpolitik.

USA har nu varit i Afghanistan längre an Ryssland var då.

Allt är politik.

Annika Greder Duncan
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista