handboll

Wiberg: "Jag behöver nog inte opereras"

1:02 min

Sveriges lagkapten Johanna Wiberg känner sig bättre i sin axel men kommer att undersökas med magnetkamera för att vara på den säkra sidan.

Det är fortfarande stor silverglädje för de svenska handbollstjejerna. Men den är kanske inte odelad för alla. Johanna Wibergs axelskada från EM-finalen i söndags undersöktes under tisdagseftermiddagen av sjukgymnast.

– Jag tycker det känns lite bättre i dag men för att vara på den säkra sidan vill jag göra en MR-scanning (undersökning med magnetkamera) också.

Vad är det ni befarar?

– Det värsta är om det är något med ledkapseln i axeln och att man måste gå in och operera, jag opererade den för lite mer än ett år sedan och det är det värsta om man måste gå in igen.

– Det bästa är om det bara är en muskelskada, någon sträckning, det hoppas vi på.

Du känner din kropp bäst, vad tror du att det är om du känner efter?

– Jag tror inte att det är något man behöver gå in med operation för. Jag har ont och det oroar mig men det känns inte som det behöver opereras.

Det var i första halvlek mot Norge, när Wiberg spelade försvar, som det drog till i axeln. Hon kände direkt att hon blev kraftlös i armen och att det inte fungerade att spela vidare.

Nästa elitseriematch med Eslöv på söndag kan hon förmodligen inte spela.

– Självklart hade jag velat vara med och stötta mina Eslövstjejer. Men det ser ut att komma lite för tätt nu, jag får se men jag tror inte det, säger Wiberg.

Sophie Gill
sophie.gill@sr.se
Gunnar Brink
gunnar.brink@sr.se
Susanna Andrén
susanna.andrén@sr.se