Kaparnas ordförande Tommy Rander är lättad.

Kaparna undviker konkurs

Den konkurshotade speedwayklubben Kaparna i Göteborg går mot en ljusare framtid.
Samtliga fyra parter, som hade begärt klubben i konkurs vid Göteborgs tingsrätt, har nu återkallat sin konkursansökan.

Kaparna har varit sena med att betala räntor och amorteringar på lånen, vilket till slut ledde till att en konkursansökan lämnades in. Långivarna har krav på en kvarts miljon kronor.

I fredags träffades representanter för Kaparna och representanter för långivarna och lyckades komma överens. Efter försäkringar från Kaparna att de i fortsättningen kommer att följa den avbetalningsplan som finns, så drog de fyra långivarna tillbaks sin konkursansökan.
I slutändan var det lojalitet till klubben som fällde avgörandet.
 – Klubben och förarna ska inte få lida för att några personer i ledningen inte skött betalningarna, säger Jan-Olof Fherm, som är vd i ett av de företag som stod bakom konkurskravet till TT.

– Visst är det ett skönt besked. Men jag trodde faktiskt hela tiden att vi skulle lyckas komma överens. Nu är det inte längre någon fara för konkurs, säger Kaparnas ordförande Tommy Rander.
 – Vi tror på SM-final i år igen.

På tisdagen har Kaparna bortamatch mot Rospiggarna i elitserien.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".