Sportskytten tvingades fly översvämningarna

3:22 min

Jonas Jacobsson, som ingår i SOK:s Topp- och talangprogram, var tvungen att lämna sin lägenhet i Brisbane på grund av det höga vattenflödet.

– Det är en katastrof av enorma mått. Det är en fruktansvärd katastrof fast jag måste säga att jag har haft tur. Den lägenheten som jag bodde i kommer jag inte upp i på grund av att de har stängt av strömmen, säger Jacobsson till Radiosporten.

Jacobsson har tvingats flytta upp till bekanta som bor i ett område som ligger högre upp och som än så länge inte är drabbat av översvämningarna.

Kommer du vara kvar och träna i Australien ändå?

– Ja, i alla fall som det ser ut nu. Det regnar på ett sätt som vi inte har längre i Sverige. Det kom alltså över 100 millimeter regn på en timme i går (tisdag). Det är ganska mycket regn.

Jacobsson har nu missat en halv veckas träning och mer kan det bli. Det är detta halvår som kvalificeringarna till OS i London genomförs och varje träningspass är viktigt i förberedelserna. Men idrotten kommer just nu i andra hand.

– I centrala Brisbane har floden stigit med 5,5 meter. Det är fruktansvärda skador och syner som man möts av. Det är som om hela Stockholm skulle stå under vatten, säger Jacobsson till SOK.

Jacobsosn är i Brisbane som ett led i träningen inför OS i London 2012. Jonas nära tre månader långa träningsläger i Brisbane kommer att avslutas med en världscuptävling i slutet av mars i Sydney där ett antal OS-platser står på spel.

Martin Sundelius
martin.sundelius@sr.se

Eric Lundin
eric.lundin@sr.se

Sportskytten Jonas Jacobsson

Det är som om hela Stockholm skulle stå under vatten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista