Foto: Claudio Bresciani/Scanpix.
Konståkning

Schultheiss: "Har haft en svacka"

Adrian Schultheiss: "Blev för mycket konståkning"
7:31 min

Konståkings-EM närmar sig. Det stora svenskhoppet är Adrian Schultheiss. Men för radiosporten berättar han att han är tveksam om det blir en fortsättning nästa säsong.

Adrian Schultheiss fick sitt stora genombrott i fjol efter ett lysande långt program i OS. Sedan satte han personligt rekord och slutade nia. I år var det tänkt att det sista steget upp till världseliten skulle tas. Men riktigt så enkelt har det inte varit.

– Jag har haft en liten svacka i år. Det har känts som att det blev för mycket konståkning. Jag orkade inte med det. Sen blev jag överansträngd i benen i somras och orkade inte träna. Nu har jag bytt tränare och försöker klättra upp igen, säger Adrian Schultheiss.

 Han erkänner till och med att han har haft funderingar på att lägga av med konståkningen och ägna sig åt något annat. Det är fortfarande inte klart att det blir en fortsättning nästa säsong. 

– Jag har ju sagt att jag vill hålla på till nästa OS. Men vi får se om det blir något nästa år. Det är kämpigt ibland. Det har inte varit så roligt den senaste tiden.

Ett tränarbyte gör att Schultheiss hoppas hitta glädjen i åkningen igen.

– Det funkade inte längre med min förre tränare. Nu hoppas jag att det det ska bli roligare att träna.

Kommande veckan är det EM i Bern som gäller.

– Jag hoppas nå en bra placering. Egentligen vill jag komma topp fem men efter säsongen jag har haft så är topp tio kanske mer realistiskt.

Jonas Enarson
jonas.enarson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".