Bandy

Patrik Nilsson missar VM

2:40 min

Skyttekungen Patrik Nilsson är sjuk och missar bandy-VM som börjar i ryska Kazan på söndag.

Hammarbys anfallare Patrik Nilsson har drabbats av en virussjukdom och har ingen ork, och står därför över bandy-VM som börjar i helgen.

–Jag var sjuk i influensa för en vecka sedan och trodde att jag hade återhämtat mig, säger Patrik Nilsson till Radiosporten.

Nilsson gjorde comeback i klubblaget men förstod att allt inte stod rätt till.

–Men när jag spelat tre matcher den här senaste veckan har jag känt att något inte stämmer. Jag har blivit trött tidigt och fått mjölksyra. Som om jag inte tränat något på försäsongen.

Tester visade att Nilsson hade virus kvar i kroppen. Det gör att han inte kan följa med den svenska VM-truppen till Ryssland.

Det fanns inte en tanke att du skulle följa med till VM och se om du blir frisk mot slutet av VM?

–Nej. Läkarna har sagt att det är två veckor konvalescens, om man ens blir frisk. Det är ingen idé att sitta där och vänta.

Radiosportens bandyexpert Kenth Hultqvist tycker att beskedet är tungt för den svenska truppen, där Per Hellmyrs redan har tvingats tacka nej till VM-spel.

– Här tappar landslaget en stor respektingivande målskytt som har satt mycket bryderier i huvudet på ryssar och finnar tidigare, säger han.

I stället kallas David Karlsson in som ersättare, Villa Lidköpings anfallare som ligger trea i skytteligan just nu på 44 mål.

Patrik Nilsson har gjort 46 och båda två är långt efter Sandvikens Christoffer Edlund som har gjort 65 mål hittills den här säsongen.

– Det är fortfarande ett väldigt bra lag som har en bra chans. När det gäller att slå Ryssland är det oftast inte individerna som avgör utan en laginsats, säger Hultqvist.

Johan Bengts
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista