Sverige måste tro på sig själva

Efter Argentina-matchen är det inte många som tror på Sverige mot Polen. Förlusten var så svår att nästan allt hopp försvann. Därför måste svenskarna tror på sig själva, de måste radera ut förra matchen och ha samma, sköna självförtroende som innan.

En och en måste de övertyga sig själva om att de kan, vill och ska. Efter alla fiaskorubriker i gårdagens tidningar och krönikor i dag där ingen tror på Sverige, har spelarna chansen att vända på steken igen. Två poäng i kväll och det blir glada rubriker igen.

Och om det finns något idrottsmän och idrottskvinnor gillar så är det att knäppa oss journalister på näsan. Gärna för mig - att åka till Malmö med noll poäng är inte direkt kul för oss heller.

Scandinavium kommer att bjuda på spänning i kväll - missa det inte. Lyssna på P4 och/eller följ min liverapportering på VM-sajten. Nu kör vi, Sverige.


Sophie Gill
sophie.gill@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista