Världens bästa avslutning i Göteborg

Ja så var det. Publiken var helt fantastiskt. Det var stampa, klappa, sjunga, skrika, bua och hela baletten. Sverige var starka där ute, de höll i och ville.

"Det är svettigt och lyckligt. Det var inte mycket som stämde, men vi kämpade och kämpade och kämpade. Det var ett långt och utdraget krig mot alla utom publiken".

Det är Jonas Larholms ord efter matchen. Han är så glad. Som han säger, det var inte alltid bra. Det var slarv och många missar. Men vad gör väl det just nu?

Det blir bara att kämpa vidare och få ordning på det dåliga. Vi har två poäng med oss, Polen har två och Argentina två. Danmark har fyra (efter 34-29-seger mot Kroatien i kväll) men Kroatien och Serbien ett. Vi inleder mot Serbien på lördag, Kroatien på söndag och Danmark på tisdag. Shit vilken gruppfinal det kan, och förhoppningsvis blir, på tisdag.

Tack Sverige för en underbar kväll!

Sophie Gill
sophie.gill@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".