1 av 2
2 av 2

Landslaget saknade takt och ton

När handbollslandslaget på fredagskvällen genomförde sin första träning i Malmö Arena, var det ett avslappnat gäng som kom, sågs och segade sig igenom passet. Det var 10 minuter tänjning, 20 minuter fotboll och 15 minuter handboll.

Det tar jag som ett gott tecken. Här kom ett lag som inte hade stressen i ögonen; så kunde det ju ha sett ut om det blivit förlust mot Polen ett dygn tidigare.

Träningspasset största störningsmoment var att laget inte hade musik att träna till. Staffan Olsson hade med sig en CD med rätt musik. På sekretariatbordet vid långsidan stod inte bara en utan två CD-spelare. Med viss teknisk assistans av radiosportens utsände, fick de igång en mixer och förstärkare också. Men något ljud kom aldrig ut ur Arenans gigantiska högtalare.

Förbundskapten Staffan Olsson och vänstersexan Jonas Källman ägande säkert en kvart åt problemet till ingen nytta. Inga takter, inga toner. Låt oss hoppas att de båda har bättre koll på tekniken på planen mot Serbien.


Paul Zyra
paul.zyra@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista