Foppa tillbaks hos Avalanche

Peter Forsberg ska träna med sin gamla klubb Colorado Avalanche fr o m i morgon enligt ett pressmeddelande från klubben- inget besked om vad det innebär för framtiden ..men Peter hoppas att det ska ge honom ett formbesked. Kul tycker jag .. men visst känner man .. att man inte ska ropa nåt alls.. för foten kanske inte ens håller för att hoppa över bäcken. Men kul.

Jag levde på Foppa min förra frilansresa i USA . Jag reste till Denver i tid och otid och han kom till Los Angeles ofta . Och jag var med när dom vann Stanley Cup i Florida. Det var tider det.

Kul kommentar på twitter av en som är för ung för att ha upplevt dom tiderna- hans nya träningskompis Matt Duchene:

"So excited to skate with one of my boyhood idols, Peter Forsberg http://www.nhl.com/ice/player.htm?id=8458520. One of the most surreal things ever,"

Surrealistiskt tyckte Duchene. Kul tycker jag.

Mer som är kul:

Andreas Engqvist spelade sin första NHL match för Montreal som vann med 7-1 över Ottawa. Henrik Karlsson stod i mål för Calgary i en 7-4 seger mot Dallas. På sina senaste fyra matcher har Henrik 2 segrar och 2 en-poängs matcher som förlorats på övertid och straffar. Mikael Backlund gjorde ett av Calgarys mål. Det var hans femte denna säsong och det första sen den 16 december.

Niclas Grossman gjorde sitt första mål på nästan två år för Dallas- hans tredje totalt i NHL- och Loui Eriksson spelade inte alls utan någon förklaring om varför men Marc Crawford sa före matchen att "some players are dinged up.". Det sista var ju inte så kul förstås men intressant...

Och mer intressant:

Detroit har signat målvakten Evgeni Nabokov från KHL på ett år men riskerar att någon annan klubb snor honom på en sån där 24 timmars waiver under tiden mellan fredag och lördag eftermiddag.

Annika Greder Duncan
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista