Alla måste ha sin bästa dag – publiken också

Publiken i Scandinavium var fantastisk och jag tvekar inte en sekund på att Malmö-folket är sämre. Nu börjar VM på allvar, nu är vi nära men ännu inte där.

Nu finns det mycket att uppnå – seger mot Danmark, semifinal och OS-kvalplats. Och för att klara detta behöver killarna publikens jubel, klapp och stamp

Men spelarna gör nog bäst i att koncentrera sig på en match i taget, inte redan nu tänka på tvinga danskarna tillbaka över bron. I Serbien, som anses vara det sämsta motståndet i mellanrundan, finns livsfarlige Marko Vujin som bara dundrar in mål. Men det känns otroligt tryggt att ha Magnus Jernemyr i försvaret. Han sa i går:

"Jag har bra koll på var hans favoritposition är och hur han vill komma till för att han ska få sitt bästa spel. Jag hoppas vi får träff på honom". Artikeln kan ni för övrigt

Denna Vujin är också på väg till Kiel så Kim Andersson, som spelar på samma position som Vujin, borde också vara riktigt taggad.

Sverige måste från och med nu vara bra i 60 minuter och alla måste prestera. Jag ser fram emot festen i Malmö i kväll.


Sophie Gill
sophie.gill@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista