Kroatisk teve kartlade Kim Ekdahl Du Rietz

Dagens träning för det svenska laget var stängd för alla utomstående. Det kändes faktiskt befogat, eftersom det fanns en hel del kroater i arenan. De flesta tillhörde kroatisk teve, som efter träningen intervjuade både Ola Lindgren och Kim Ekdahl Du Rietz. Den senare har med andra ord satt sig i respekt hos Balkanlandet efter sin fantastiska andra halvlek mot Serbien.

Även Radiosporten intervjuade Kim EDR, och han kunde avslöja att det inte fanns mycket att spionera på på den hemliga träningen. -Det var väldigt avslappat, sade han.

Jo, det tror vi gärna på. Det är tuffa dagar för blågult med två matcher på lika många dagar mot serbokrotiskt motstånd. Jonas Källman berättade att han är van vid att spela 30 minuter i sitt Ciudad Real. Igår spelade han full tid, och slet som ett djur i försvaret. Mest i det tysta, eftersom det är lätt att bara se målgörarna.

Staffan Olsson, slutligen, avslöjade på frågan om Sverige efter nio långa år kommer att spela om mästerskapsmedaljer, att han inte alls har tänkt i de banorna. -Bara vi kan sitta i omklädningsrummet efteråt och säga till varandra att vi har gjort vårt allra bästa mot Kroatien, är jag nöjd, sade Olsson.

Jag tyckte det lät klokt. Hoppas nu att spelarna är mycket nöjda vid pass 22:00 i kväll.

Paul Zyra
paul.zyra@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista