Tråkigt avbräck och allergisk Wislander

Ola Lindgren och Staffan Olsson började dagens presskonferens med att säga två saker.

"Fredrik Larsson har blivit pappa och lämnat truppen, men kommer tillbaka redan i kväll". (Grattis önskar Radiosportens Handbollsblogg).

"Och så har vi ett tråkigt besked", sa Ola och berättade om Kim Anderssons skada.

Jag satt med Kim i förra veckan och han berättade om hur skönt det var att äntligen kunna spela igen och vara tillbaka lagom till VM. Efter operationen av tummen på onsdag blir han borta sex veckor till - mitt under brinnande säsong. Men när vi pratade sa han också att nästa säsong var den han satsade på att komma tillbaka till ordentligt - nu har han dubbel anledning till det.

Efter comebacken från knäoperationen har Kim kanske inte varit den bästa spelaren i VM, men han betyder otroligt mycket för laget. Han är en av de rutinerade killarna som pushar de yngre och jag hoppas han blir kvar i Malmö. Han säger att han vill fortsätta vara med laget veckan ut och vara ett stöd åt de andra, hoppas det blir så.

Om Danmarksmatchen sa Staffan och Ola att de inte tänker köra nån taktik (att försöka bli etta eller tvåa) utan att man går för vinst. Janne Lennartsson sa att det vore bra med seger eftersom man har ett bra flyt då inför semin. Han är så klok så.

Jag hade tänkt lägga upp lite webb-TV med Wislander, men tekniken vill inte fungera så det blir nog inget. Han ville nog ändå inte vara med på bild eftersom han såg lite tårögd och ledsen ut. Och det var inte endast på grund av Kims skada - Magnus är allergisk mot hästar...som han klappade i dag.

Sophie Gill
sophie.gill@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista