Varken publiken eller Sverige var så kul

Usch jag känner mig besviken. På svenskarnas inställning - och framför allt på publiken. Visst är det lättare att jubla när det går bra, men det är ju när det går dåligt som vi behöver det. Danskarna var mer aktiva, men generellt var det rätt tråkigt i Malmö Arena.

Matchen då. Ja, det kostade att starta med "B-uppställningen". Fredrik Larsson, Fredrik Petersen och Jan Lennartsson tog inte chansen och när förbundskaptenerna bytte ut både Jernemyr och Karlsson i försvaret, ja då gick det inte. Då låg vi under med ruskigt mycket.

Vi kämpade oss tillbaka i andra, bara tremålsförlust, men det var inget go i Sverige. Ingen vilja i dag. Men tydligen ilska, för bänken var väldigt aktiv. Och det bådar gott. Vi vill fortfarande.

Nu väntar förmodligen Frankrike i semin, de leder mot Island när detta inlägg skrivs. Som Wislander säger "Allt är möjligt", men det blir tufft. Tufft med stora bokstäver. TUFFT.

Lyssnar på intervju med Peter Forsberg nu, som ska göra comeback för femtielfte gången. I vårt svenska lag finns det i alla fall inga gamlingar som tidigare v a r i t bäst, här finns det bara killar som vill b l i bäst. Och det får de banne mig visa på fredag.

Sophie Gill
sophie.gill@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista